Kevin (14) fikk fair play-ros av dommeren

Spiller og trener: Kevin Andrè Andersen på Gullhaug G14 sammen med trener Frode Fridtjofsen. Begge foto: Privat

Spiller og trener: Kevin Andrè Andersen på Gullhaug G14 sammen med trener Frode Fridtjofsen. Begge foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Ba selv dommeren annulere hands-målet i nabooppgjøret.

DEL

HOLMESTRAND: Onsdag møtte Gullhaug G14 samarbeidslaget HSH (Hof/Svarstad/Hvittingfoss) på Hvitstein.

– Selv om gutta kjempet hardt og gjerne ville vinne, møtte vi et lag som var hakket bedre enn oss, og resultatet til pause var 0-1 til bortelaget. Etter pausen er laget skikkelig på, og etter bare ett minutt ser vi at ballen går i mål bak HSH-keeperen. Gullhaug-supporterne jubler, og dommeren noterer målscorer Kevin Andrè Andersen. Men før spillet startes igjen, ser vi at Kevin går bort til dommeren, og målet annuleres, heter det fra trener Frode Fridtjofsen.

Var borte med hånda

Tilskuerne forsto ikke hva som hadde skjedd, men det viste seg at Kevin hadde gitt beskjed til dommeren om at han var borti ballen med hånda, og at det skulle ha vært dømt hands. Dette hadde ikke dommeren sett, men annulerer målet korrekt. Han gir 14-åringen ros for å ha vært ærlig, og forteller at dette er det beste eksemplet han har sett av Fair Play på dette nivået. Resultat 0-2.

Gullhaug IL har en visjon om «Flest mulig - lengst mulig - best mulig», med kjerneverdiene glede - samhold - mestring.

Ballhentere for Godset

På G14 er det 30 aktive fotballspillere. I aldersgruppen er det mye frafall i organisert idrett, spesielt lagidrett, men på Gullhaug G14 blir det stadig flere. 50 tilskuere med besteforeldre og søsken så kampen. Søndag reiser hele laget til Marienlyst i Drammen for å være ballhentere når Strømsgodset møter tabelltoer Sarpsborg08.

Artikkeltags