Gå til sidens hovedinnhold

Bare å forberede seg

Munnbind rykker stadig nærmere. Enten det blir i form av en anbefaling eller påbud. Nå har også moteverden funnet en ny trend i bruk av munnbind.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når kommer munnbindrådet hit? Eller et påbud om å bruke munnbind?

Fra denne uken har myndighetene anbefalt bruk av munnbind for dem som skal reise med kollektivtrafikk i Oslo, til og fra Oslo og i Indre Østfold. Det vil si i og til og fra to av områdene det har vært en markant økning i smittepresset de seneste ukene.

LES – Folk tar stort sett smittevern på alvor, men vi ser faktisk at det ikke er alle kundene som tenker på å holde avstand når de er her på apoteket

Men det understrekes at munnbindet er en tilleggssikring, ikke en erstatning for regelen om en meters avstand. Den gjelder fortsatt. Det understrekes også at bruken av munnbind foreløpig er en anbefaling, ikke et pålegg.

Dette skjer samtidig som det stadig blir nye regioner i Norden og hele land som blir «røde» etter de kriteriene som er satt. Det er ingen tvil om at vi nå er inne i den varslede «neste bølgen» av koronasmitte. Derfor er det også så viktig at alle tar de hensyn som myndighetene råder oss til.

Gjør alle det, vil dette trolig gå veldig bra for de aller fleste. Gjør vi det ikke....så...

Det som er litt sprøtt oppe i en meget alvorlig situasjon, men som kan virke positivt ved at flere vil bruke munnbind dersom det blir nødvendig, er at det nå lages designede munnbind. Blir munnbind i ulike farger og mønster mote, ja da vil de bli brukt enten det er behov for det eller ikke.

Trendy og smittehemmende, ja kanskje det er veien å gå mot koronaviruset.

LES – Det som skulle være en dugnad da Norge ble stengt, føles nå mer og mer som diskriminering

Kommentarer til denne saken