Gå til sidens hovedinnhold

Avisen ønsker en riktig god annerledes påske

Det er faktisk mange ting vi kan gjøre i påsken som vi ikke rekker å gjøre ellers i en travel hverdag. Vi må bare gjøre det i litt mindre skala og litt nærmere egen husvegg.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De fleste av oss skal være hjemme. Slik ble påsken i 2020. Påsken, slik vi kjenner den ble egentlig avlyst for tre uker siden, og det lever vi godt med, enten det var hyttetur på fjellet, langhelg i Roma, shopping i Strømstad eller kos i husveggen hjemme som var planen. Forresten kos i husveggen er fortsatt mulig, bare ikke sammen med veldig mange, og hvis husveggen er lang nok til to meter mellom hver. Slik må det bare bli. Det blir ikke en normal påske i år, men vi må alle gjøre så godt vi kan.

Til tross for strenge smittevernanbefalinger og pålegg, er det mulig å gjøre mange av de vanlige påskeaktivitetene, men i en litt annen setting.

Kanskje smaker ikke Kvikklunsjen og appelsinen like godt uten først en påskefrokost på hytta og noen kilometer på ski, før pausen tas i en snøskavl i sola. Men alternativet med tur langs sjøkanten eller i skogen er heller ikke så verst. Det er statistisk heller ikke sånn at alle reiser til fjells eller utenlands i påsken. Faktisk bruker de fleste påskefridagene hjemme eller i hjemlige trakter, korona eller ikke.

LES Wivi med Yoga på YouTube

Det spesielle i år er at flere tilbud som normalt er åpne i påsken, vil være stengt, eller ha restriksjoner.

Vi har hørt det mange ganger nå: Ikke flere enn fem personer bør være samlet, og man bør holde to meters avstand til andre mennesker, husk håndvask og sprit, unngå fritidsreiser med overnatting og offentlig transport – hvis du kan. Telting og båtturer kun i egen kommune, og helst skal vi bedrive mosjon alene eller så få sammen som mulig. Dette er pålegg vi er kjent med og som det har vist seg at er fullt mulig å etterkomme, men det løfter ikke påskestemningen verken rundt det tradisjonelle lammet eller grillpølsene.

«Faktisk bruker mange påsken hjemme»

De siste ukene, særlig de tre-fire siste ukene, har vist oss i lokalavisen at folk flest er nyhetshungrige. Mange har bedre tid akkurat nå til å lese, og lesertallene viser oss at behovet er stort. Hele situasjonen rundt koronautviklingen er så spesiell, inngripende og berører så mange av oss, for ikke å si alle, så behovet for informasjon og nyheter har vært og er større enn noen gang før.

Derfor skal vi i lokalavisen gjøre vårt beste for at de viktige nyhetene lokalt kommer ut også i påsken. Også nyheter utenom det vi får mer enn nok av fra alle kanter.

LES – Går vi én dag uten denne gjengen må vi legge ned alt som er i kommunen

Avisen du blar i tirsdag 7. april kan blant annet fortelle om en 15-åring med en spesiell forkjærlighet for gamle instrumenter, vi har vært på byggeplassen for den nye Montessoribarnehagen og skolen, en historie om å følge drømmen til Costa Rica kan du lese, Holmestrand-historie fra 20-tallet, hvordan timesvis med trening hjemme i garasjen kan gjøre deg til en bedre rallycrosskjører og selvfølgelig ulike vinklinger rundt den pågående krisen. Den opptar folk hele døgnet, og vi skal være tett på, men vi mener det er viktig å fortelle om andre ting som skjer, selv om mye av samfunnet går i «slow motion». Det skal vi fortsette å gjøre på nett gjennom påsken. Den første papiravisen er i postkassa igjen tirsdag 14. april.

Og ingen høytid uten det særnorske fenomenet påskekrim. Nå har vi tid til det.

Og egg og marsipan. Vanligvis fordobles lysten på akkurat det i påsken.

Joda, det skal bli påske i år også, det gjelder bare å innrette seg som best det går an.

God annerledespåske fra avisen din!

LES Bekreftet koronasmitte på Sandetun: - Beboeren er satt i full isolasjon


Kommentarer til denne saken