ASKO var lokomotivet

Vokser fort: PERI AS i høyre bakkant av bildet er snart klare for åpning. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Vokser fort: PERI AS i høyre bakkant av bildet er snart klare for åpning. Foto: Svein-Ivar Pedersen

Det som skulle være et næringsområde for framtiden krever snart utvidelse. Hanekleiva er i ferd med å bli et eventyr.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.ASKO var først i gang på det enorme næringsområdet i Hanekleiva. Det ble snakket om å ha næringsreserver i mange år framover på et så stort område beliggende mellom Sande sentrum og E18.

Slik gikk det ikke.

ASKOs byggestart har fungert som et gedigent lokomotiv for andre næringsdrivende som vil skaffe seg tomt, bygge og drive på gunstig beliggenhet. Det som var utsett til å være reserver er nærmest spist opp av interessenter, slik at det nå raskt må vurderes utvidelse av området.

LES Petter & Pia tilbake i byen: – Klar for sommertrafikk

Nærheten til E18 og kort vei til bysentra, hovedstaden og fergeforbindelse, er trolig de viktigste faktorene for suksessen.

I første omgang kan det bety at rundt 500 arbeidstakere vil ha sitt arbeid her i nyetablerte bedrifter i løpet av det første året, med alt hva det drar med seg av verdiskapning og aktiviteter til og fra Hanekleiva.

Potensialet er i dag stort, og med utvidelse av området vil det bare øke i antall arbeidsplasser og mangfoldighet i bransjer og yrker.

Fem aktører er allerede på plass, og i ulike faser av byggeperioden. Først ferdig og klare for å åpne dørene til 50.000 kvadratmeter blir PERI AS, som klipper snora rett over ferien.

LES Inger Christensen om arealdisponering:– Vær tålmodige folkens

Av 17 byggeklare tomter er det nå solgt 14.

Snart er lista full, så her er det ingen tid å miste. Et eventyr har så vidt startet i Hanekleiva.


Artikkeltags