ALPF, Anna Louise Powlett Fredriksen, er født og oppvokst i Hof og Holmestrand og har «alltid» malt og tegnet.

Tør å utfordre

Hun har hele skoleløpet gått på skoler som har utfordret og gitt rom for å utforske kunsten – først på Montessori-skole i Horten og Tønsberg, og siden på Steinerskolen. Det siste året har ALPF gått på Risøy folkehøyskole, der hun har hatt kunst som både hoved- og valgfag.

Mentoren til ALPF, Frank Jakob Eik utdyper hva han så i Anna:

– Hun har en leken stil, og tør å utfordre. Når hun snakker om kunst merker en respekt for de gamle mestere, men hun har samtidig en stor vilje til å gjøre ting akkurat slik hun vil.

En av årsakene til at den unge kunstneren satser på å gå fra hobbymaler til mer profesjonell med tanke på å selge kunsten sin, er at hun om en uke skal begynne å studere til ingeniør i Porsgrunn.

Utover høsten

Som dyslektiker får hun ekstra stipend, men når hun tar forkurset som 60 prosent student, halveres dette ekstra stipendet. Likevel får hun ikke lov til å ha en «vanlig» jobb de 40 prosentene hun ikke studerer, noe som gjør at hun må virkelig utforske sine kreative sider for å få litt inntekter av hobbyen – som hun får lov til uten å miste stipendet.

Utstillingen vil vare noe utover høsten, og vil bli fylt på med flere kunstverk etter hvert.