Det var store forventninger til comebacket for en normal maratonlørdag i Holmestrand.

I 2020 forsvant hele arrangementet i restriksjoner og smittefrykt, mens det i fjor ble gjennomført et flott arrangement i behagelig augustvarme. Noen har ment at nettopp det kunne være en grunn til å endre konseptet fra vår til høst.

Men etter helgens plettfrie arrangement har det argumentet stilnet.

Lørdag 2. april er tidlig, og rimfrosten møtte arrangørene som hadde stått tidlig opp for å forberede folkefesten. Men til tross for en litt kjølig start ble maratonlørdagen akkurat så perfekt som man kan håpe på.

LES Maratondagen: – Skål for alle de frivillige

Nærmest vindstille, blå himmel og ei sol som bare ble varmere utover dagen, ga supre forhold både for de med joggesko og alle andre som koste seg med en flott dag for byen.

Tilbakemeldingene fra deltakerne var unisont positive. Et prikkfritt arrangement, som blant andre alle de tallrike frivillige må ta sin store del av æren for. Ikke bare passet de på trafikken, sørget for at alle fikk drikke, passet verdisaker og annet, men de skapte også liv langs løypa med inspirerende heiarop til alle uansett fart på skoa og ambisjoner om plassering.

Like viktig som plasseringer og heder er all den positive reklamen som Holmestrand får når både gjennomføring av arrangement, strålende vær og stemning spiller på lag.