– Vi ønsker å ligge på et folkelig prisnivå, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp flyplass.

– Ønsket kan umulig ha blitt innfridd, svarer vi.

Alle som er ute og reiser vet at det er svindyrt på flyplasser, men det går også en grense der. Og den grensen er for lengst overskredet for mange kunder og reisende, som har lyst på et glass vin på Torp flyplass. Det er ikke vanskelig å stille seg bak kollega, redaktør Ove Mellingen i Telemarksavisa, som går kraftig ut mot flyplassens vinpriser i Tønsbergs Blad.

Undertegnede kjenner seg godt igjen i beskrivelsene. Sist Torp ble besøkt i høst kostet det meg 189 kroner for en stakkarslig skvulp med hvitvin. Dit vi reiste kostet det 25 kroner for et rikelig glass med langt bedre vin i langt hyggeligere omgivelser.

LES Notabene er konkurs: – Vi holder åpent inntil videre

Akkurat det siste er en helt umulig sammenligning, men at det skal koste mer for to glass vin på Torp, enn det til tider gjør for en flybillett til Liverpool fra den samme flyplassen er helt ubegripelig.

Det grenser også til frekkhet å oppfordre folk til å rydde etter seg selv, når man opererer med priser som ikke de beste restaurantene i Oslo kan matche.

Jeg rydder gjerne etter meg, og gjør det med glede blant annet på IKEA etter middag, dessert, drikke og kaffe, til en lavere pris enn for ett glass vin på Torp. Kafépreget på begge steder er rimelig likt.

LES Jakten på Knuts etterfølger er i gang: – Jeg oppfordrer alle gode kandidater til å søke

Det kan selvfølgelig diskuteres om det er svindel fra den ene siden, eller dumskap fra den som kjøper, men har vi ikke et pristilsyn som bør mene noe. Lovlighet eller ikke, det er uansett ikke «value for money» å kjøpe et glass vin på Torp.

En boikott er det fristende å oppfordre til, for da vil det sviktende markedet garantert gjøre noe med prisen på sikt.

Vin smaker ikke godt på Torp med den prisen.

LES Fargerike Gjert dropper Black Friday: – Synes det har sklidd ut altfor mye