Julehandel kan være så mangt.

Noe av det viktigste å få i hus om dagen ser ut til å være pakker med selvtesting. Hurtigtester der du enkelt og helt på egen hånd, og på veldig kort tid, kan få et positivt eller negativt svar på koronasmitte eller ei.

Særlig etter frykten for og oppblomstringen av smittevarianten omikron, har etterspørselen gått i taket etter selvtester. Faktisk så mye at enkelte apoteker har gått tom for en av de mest etterspurte varene i førjulstida.

LES 45 smittet siden mandag - smittepresset fortsetter

Skyhøye smittetall de siste dagene og ukene, mange sosiale sammenkomster som julebord, nissetog og andre arrangementer, samt mye hoste og forkjølelse, har satt fart i salget.

Frykten for det nye viruset har økt selvtestingen formidabelt. – Salget har gått rett til værs, særlig de siste to ukene, kan Apotek1 i Holmestrand opplyse. Samtidig beroliger apoteket med at det skal være nok selvtester i hyllene, selv om det har vært visse leveransevansker.

LES Fremdeles høyt sykefravær i Holmestrand

Det meldes fra Apotekerforeningen at salget av selvtesting fra apotekene sist uke gikk over 400.000 enheter, og at det ikke er noen grunn til å tro at salget denne uken skal bli mindre, heller mer, dersom apotekene klarer å levere.

Det understrekes at det ikke skal være nødvendig å hamstre. Det skaper bare problemer, så lenge det er nok til alle.

For nå skal alle ha!