Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Hvem hadde i det hele tatt kunnet tenke seg muligheten for at Arbeiderpartiet et snaut år etter sin overbevisende valgseier sammen med Senterpartiet, ville ha i prosentpoeng et langt lavere tall enn literprisen på bensin?
Og var det i det hele tatt mulig å se for seg at Senterpartiets prosentpoeng på samme tid er sammenlignbar med kilowattprisen for strøm?
Når snart ett år i regjering skal oppsummeres er tilliten ute blant velgerne på nivå med oppfyllingsgraden i våre vannreservoar. Det vil si på et historisk lavt nivå, med dårlige utsikter til å ta seg opp igjen med det første. Velgerne rømmer, og de strømmer over til andre partier, særlig de blå.
LES Reguleringsutvalget har talt: – Foreløpig blir det ingen ny byggeaktivitet på Langøya
Og dersom det hadde vært valg i dag, hadde ikke tallene vært i nærheten av valgseier, selv med et samarbeid med alt av rødt og grønt.
«Ap er nå nede på pinlige 19,4 prosent»
NRK kunne onsdag fortelle at Ap nå er nede på pinlige 19,4 prosent. Sammen med stakkarslige 5,9 prosent for regjeringspartner Sp, er ikke det i nærheten nok sammen til å tukte Høyre, som med 30 blank gruser regjeringspartiene i den siste målingen fra Norstat. Tallene ville fjernet 27 rødgrønne taburetter på Stortinget, mens de blå ville fått et påfyll med 23.
En dramatisk utvikling, og et helt sensasjonelt fall for en regjering etter kun elleve måneder i førersetet.
At pila peker oppover for de blå kameratene i FrP gjør at det sannsynligvis kommer en topp motivert partileder til åpent møte i Holmestrand neste uke. Sylvi Listhaug har med seg 14,4 prosent i sekken når hun møter folket på Lille Gjesten i spørsmålene om strømkrise, rentehopp og matvarepriser.
Og med sin populistiske stil ba hun to ganger Trygve Slagsvold Vedum om å begynne å gjøre jobben sin under partilederdebatten i Arendal torsdag kveld.
LES AP: – Vi leter etter en ny ordførerkandidat
Støre og Vedum peker på Putin, noe alle forstår. Krigen har store konsekvenser, også for oss.
Men det stadig flere etterspør er hvorfor det ikke er mulig å gjøre noe, når andre land rundt oss finner tiltak for å lette på hverdagen for vanlige folk og bedrifter. Et av de mest brukte ordene på den politiske arenaen i Arendal denne uka er handlingslammelse, en beskrivelse som stadig flere bruker.
Strømkrisas mange fasetter og konsekvenser var temaet partilederne kastet seg ut i med sine forslag til tiltak og løsninger, og selv om det ble en debatt bokstavelig talt full av energi, var det ikke lett å se av det som ble sagt hva som kan være en kortsiktig vei ut av uføret. Utbygging av mer kraft, bølger, vind og sol var mange inne på, alle langsiktige tiltak.
Paradoksalt nok kom beskjeden samme dag at REC Solar, som produserer deler til solceller må stoppe driften på grunn av for høye strømpriser.
LES Andreas (20): – Du må skrive at Steinar er verdens beste sjef