Gå til sidens hovedinnhold

562 dager på pinebenken

Vi har ventet lenge, det måtte bare ta litt av.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

12. mars 2020, det vil si 562 dager siden statsminister Erna Solberg sa de etter hvert berømte ordene; at dette blir de mest inngripende tiltakene i Norge i fredstid.

Lørdag 25. september klokken 16.00! Over hele landet ble de siste sekundene tellet ned. Det var som å være på Trafalgar Square i London eller Times Square i New York en nyttårsaften.

LES Endring i smittesporing og karantene fra neste uke: Andreas vil at du skal teste deg selv

Champagnekorkene spratt og konfettien drysset over alle gjenåpningsklare. Det ble jublet fra nord til sør, øst og vest, og festen som startet klokka fire sluttet nærmest ikke. Den tok fullstendig av, og ble en evig lang klemming og dansing gjennom hele helga.

Scenene som utspant seg minnet om langt mer eksotiske reisemål, enn norske tettsteder og småbyer.

Det var selvfølgelig også en fjær i hatten for den avtroppende regjeringen å si ja til en fullstendig gjenåpning av landet etter 19 måneder. Kanskje var ikke tidspunktet for det helt tilfeldig. Det er greit å ha folkets vilje med seg ut av regjering. Tok seg en fest selv også gjorde Stortinget, hvor det om bare noen dager skal rokkeres om på taburetter og partier.

LES Gjenåpningen: Deler ut 1 million kroner til idretten i fylket

Spennende blir det å se følgene av den viltre helgen hvor nær absolutt alt som ikke har vært lov i så lang tid plutselig var lov igjen.

Glemt var alt av avstand og håndvask, men sprit var det nok av overalt, mer enn nok.

Kommentarer til denne saken