Holmestrand/Sande: Det ble «easy match» for gutta på G16 HK-72 Sande i kvalifiseringen til Bringserien, som er høyeste nivå for 16-åringer i Norge. All motstand ble blåst av banen, og kampene endte henholdsvis 52-10, 39-17 og 32-21 til Sande-gutta. Laget vant med det sin pulje, og er direkte kvalifisert til Bringserien.

Hva er det som gjør at laget gjør det så bra?

– Vi har et utrolig godt miljø og er gode på å spille sammen, og vi har mange gode spillere, sier Markus.

– Og så trener vi veldig mye. Vi har også veldig mange gode rundt oss. Flere trenere og en naprapat. Vi er et hardtsatsende lag, og målet er å bli blant de beste i Norge. Kanskje startet ikke de andre opp igjen etter sommerferie så tidlig som oss, så det er kanskje noe av grunnen til at vi var så gode i kvalifiseringskampene, sier Kaeden.

Han forteller videre at allerede fra de var seks-syv år, og spilte på Holmestrand IF, slo HK-72 Sande dem med opp mot 30 mål i alle kamper.

– De har alltid vært veldig gode. Mens vi i Holmestrand fortsatt øvde på ordentlige pasninger, så var de allerede i gang med å øve på trekk.

Hva har gjort at dere spiller i Sande og ikke i Holmestrand?

– Jeg trente litt med samarbeidslaget til Holmestrand IF og Glassverket, men så hørte jeg om det gode miljøet i Sande. I tillegg var de veldig gode. Fra jeg var liten har jeg egentlig hatet HK-72 Sande, fordi vi alltid tapte mot dem, sier Kaeden med latter i stemmen.

–Så jeg ville egentlig ikke bytte, men så så jeg på en kamp mellom dem og Glassverket, og da så jeg hvor ekstremt mye bedre de var enn Glassverket. Da ble valget lett.

– Moren min jobbet med Kent-Harry Søberg, som er trener. En dag spurte han henne hvordan det gikk med meg i HIF, og om jeg ville komme på en trening, og da var det gjort, forteller Sivert.

– Det var litt det samme med meg som med Sivert. Moren min og moren hans kjenner hverandre godt. Da hun fortalte mamma at Sivert hadde startet i Sande, endte det med at jeg ble med på en trening, og der har jeg da blitt, sier Markus.

Hvem er det dere håper å spille mot i Bring?

– For min del er det Melhus, for mamma kommer derfra og vi tapte mot de i Skjærgårdslekene. Hun var ikke så veldig stolt over det, og derfor hadde det vært veldig gøy å slå dem, sier Kaeden.

– Og så er det Kragerø, som er en av våre største rivaler i vår region, følger Sivert opp.

Hva er den verste kampen dere har spilt med laget?

– Bronsefinalen i Storhamarcup! Da spilte vi mot Reistad, og det var den dårligste kampen jeg har vært med på noen gang, forteller Sivert.

– Det er et lag vi egentlig burde slå med mange mål sånn på papiret, så det var en kjempedårlig kamp.

– Det ble uavgjort etter fulltid. Vinneren skulle da avgjøres på golden goal, og vi tapte, sier Markus.

Hva er det som gjør at dere er så gode?

– Vi har jo Tobias Søberg og Christoffer Ødegaard, som er på landslagsnivå i vår aldersklasse, svarer Sivert.

– Tobias ble akkurat tatt ut på ny landslagssamling, så det hjelper jo laget veldig mye, følger Kaeden opp.

– Han leser spillet veldig godt, og bidrar virkelig til å gjøre oss andre gode. Vi er jo gode alle sammen, og derfor får vi til å spille som et lag.

– Det er også mye med det at vi har Kent-Harry Søberg som trener. Han har vært trener for Drammen Håndballklubb i eliteserien, og vet hvordan man skal gjøre det for å bli veldig gode. Han fikser alt!

Svært fornøyd trener

Kent-Harry forteller om treningsvillige, motiverte og hyggelige gutter.

– De kommer på hver eneste trening, noe som gjør veldig mye for treningsmiljøet. Vi har jobbet mye med å bygge opp et godt lagmiljø og treningskultur, og det er mye av grunnen til at de har blitt så gode. Klart det er jo også en fordel å kunne litt håndball også, men hadde vi ikke fått til et godt treningsmiljø så hadde de heller ikke blitt gode håndballspillere. I tillegg har vi en fantastisk foreldregruppe som bidrar på alle områder.

– Sivert har tatt de største stegene av de som har kommet over, sier han videre. – Fra å være en 3.nivå-spiller, er han nå kanskje en av de beste høyre kantspillerne i sin aldersklasse i landet. Han har også vært tatt ut til noen regionale landslagssamlinger.

Kent-Harry forteller videre at Kaeden kom til HK som bakspiller.

– Da var han ikke så ivrig, men nå har han virkelig fått blod på tann, og blitt omskolert til strekspiller. Han kommer til å bidra med mye i Bringserien.

– Markus har også tatt store steg. Tidligere har også han spilt på nivå 3, men bidrar nå også på nivå 1. Han er den i laget som sprer mest glede og alltid jubler etter hvert mål. Om vi fortsetter på den kursen vi er på nå, så kan vi bli ett av de beste lagene i Norge.

– Vi vil jo bli det beste laget i Norge, og vi jobber jo for å være best både i år, og i årene fremover, sier Sivert. Fortsetter vi sånn som vi har gjort nå i de siste tre kampene, tror jeg at vi kan komme høyt opp på tabellen i Bringserien.