– Som å komme til himmelen

Akkurat i tide til jul får noen flytte inn i nye verneboliger i Kirkegata. – Dette er som å komme til himmelen. Den beste julegaven vi kunne fått, sier rørt innflytter Karen Tejls.

Lars Ivar Hordnes E-post
Publisert 19.12.2003 kl 15:36 Oppdatert 19.12.2003 kl 15:36

Tips en venn på e-post:


...
GLEDE: Jan Erik Finholdt og Karen Tejls var glade for å kunne flytte inn i ny leilighet til jul. Ordfører Gerd Monsen delte ut nøkler og blomster. Foto: Lars Ivar Hordnes

HOLMESTRAND: Det var litt av en høytidsstund i Kirkegata fredag. Da ble nøkler og blomster overrakt til de første innflytterne i de nye boligene Kirkegata. Verneboligene er nå nesten helt ferdige. Ordfører Gerd Monsen åpnet boligene offisielt ved å overrekke blomster og nøkler. For mange en meget kjærkommen endring, fra adskillig mer kummerlige boforhold i det såkalte Fattighuset.

– Dette er som å komme til himmelen. Vi kunne ikke fått en bedre julepresang, sa Karen Tejls. Hun måtte felle noen tårer midt i viraken.

– Igår falt jeg gjennom gulvet og ned i kjelleren i Fattighuset, så det passer bra at vi kan flytte inn lørdag, sier Jan Erik Finholdt.

Ekelund får skryt

Boligsjef Tor Arne Ekelund i Holmestrand kommune får skryt fra politisk hold for sitt arbeid med å få til disse boligene.

– Ekelund har gjort en kjempeinnsats, også utover det man kan forvente, sier Thove Bringaker (Ap).

– Det er hyggelig med positiv omtale. Jeg fikk ideen til boligene for cirka fem år siden, sier Ekelund.

Han er fornøyd med at det opprinnelige gateløpet i Kirkegata er opprettholdt. Byggingen koster ikke kommunen noe, boligene går inn i forvaltningen til Holmestrand boligstiftelser, sier Ekelund.

– Det blir et eget regnskap for disse boligene, sa Arne Danny Taanevig i Holmestrand boligstiftelse.

– Å ivareta Kirkegatas løp har ligget inne i planene, og har vært noe arkitekten har måttet forholde seg til. Han har gjort en god jobb. Fargen på huset ut mot Kirkegata er bortimot den samme som i det gamle Frelsesarmè-bygget som lå der tidligere. Vinduene er satt inn i tidsriktig høyde. Kledningen er også valgt ut fra historisk kontekst. Arkitektonisk sett bør det meste være ivaretatt, sier Ekelund.

“Usynlige hjelpere”

Han fortalte de frammøtte om motstand mot planene opprinnelig, men at ideen etterhvert hadde modnet.

Ordfører Gerd Monsen minnet de frammøtte om at det er viktig å bry seg om og å ta hensyn til hverandre.

– Vi må vise respekt for hverandre og ta oss av hverandre, sa hun.

Hun berømmet også de “usynlige hjelperne” som har vært med på å støtte opp underveis, blant dem Thove Bringaker og Kjell Einar Olaussen.

På forsiden nå


...

– Hvorfor "Ruketuten"?

På 602 meter over havet er du på toppen av «Ruketuten». Et artig navn, men hva betyr det og hvor kommer det fra?

...

Han vil ha flere aktive kolleger

Topp innsats, men middels oppmøte på Hydrocupen. – Viktig å komme sammen etter jobb, fastholder Roy Stranna.

...

Derfor myldrer det i gjestehavna

Alle båtene er av samme merke.

– Vi selger eplemost – ikke dopapir

...

Morten Rekstad er oppgitt over Sponsorteam AS. – De selger dopapir i Gullhaug ILs navn, selv om vi sa opp avtalen i januar, sier leder Rekstad.