Ny giv for Fattighuset?

Holmestrand kommune har fått napp på sitt ønske om å selge det gamle Fattighuset for én krone. Geir Dyrnæs, bosatt i Holmestrand, ønsker å sette i stand det fredede huset og bruke det som bolig.

Publisert 27.08.2004 kl 08:41 Oppdatert 27.08.2004 kl 08:43

Tips en venn på e-post:HOLMESTRAND: Rådmann Arne Lunde orienterte politikerne i drifts- og reguleringskomiteen tirsdag om at kommunen har fått en henvendelse fra privatpersoner som ønsker å sette i stand huset, som er fra cirka 1760.

Fattighuset som ligger i Kirkegaten 7, er i dag i dårlig forfatning. Holmestrand kommune har ikke råd til å restaurere den fredede bygningen og har fridd til private. Det gamle huset har vært utropt for en krone. Selv om salgssummen er lav, kan kostnadene med istandsettingen komme opp i millionbeløp. Huset er fredet og dermed følger det betingelser med en overtakelse.

Geir Dyrnæs har vist interesse for den gamle bygningen som er enestående i sitt slag. Han har utarbeidet en foreløpig plan over hva han ønsker å gjøre med bygningen og har vært i kontakt med kommunen.

Usikkerhet

– Foreløpig er ingenting avgjort. Vi har et ønske om å restaurere bygningen i henhold til fredningsbestemmelsene for selv å etterhvert ta huset i bruk som bolig. Det er ennå mye usikkerhet omkring dette som må diskuteres med vernemyndighetene. Fylkeskommunen er foreløpig orientert. Dette er et spennende prosjekt og det er fint at kommuenen er sitt ansvar bevisst og ønsker å ta vare på huset. Det er hyggelig med positiv respons både fra politikere og administrasjon, sier Dyrnæs til Jarlsberg

– Vi har hatt takstmann på huset og han bekrefter det både vi og kommunen har trodd. Grunnen under første etasje er full av råte, noe som fører til at huset gradvis råtner opp. Hva som kan gjøres med dette må diskuteres med vernemyndighetene. Det må finnes løsninger på dette før det blir tatt noen endelig avgjørelse om hva som skjer med huset, sier Dyrnæs. Fylkeskommunens kulturvernavdeling skal på befaring til onsdag i neste uke.

På forsiden nå


...

Ingeborg er lettet over at retten er hevet

Ingeborg Kalager Sølverud synes det gikk bedre enn forventet å stå ansikt til ansikt igjen med mannen som skjøt henne og brant ned Bakke gård.

...

20 år med god mat

I september er det 20 år siden Beate Vagnild Bettum overtok Gamle Eidsfos Kro. Det skal markeres med gratis utekonsert.

Råkjører kan havne i fengsel

Mann kjørte i 85 kilometer i timen i 40-sonen i Skolegaten.

...

«Tøft, rått og morsomt»

Fire lokale sprekinger tok utfordringen og kastet seg med i Norges største hinderløp.